Cepat Dimasak Sedap Dimakan

Menu Harian , easy as A, B, C.

Anda Serbaboleh ??

Sesungguhnya perkahwinan itu merupakan suatu fitrah semulajadi dalam kehidupan manusia bagi memelihara keturunan, sifat ingin dikasihi dan hidup bersama untuk memperolehi kasih sayang, ingin menjalinkan cinta yang berterusan dan ketenangan dalam hati. Betapa indahnya kehidupan seseorang manusia dengan adanya pasangan yang menemani diri melalui segala suka duka. Kejadian berpasangan antara lelaki dan perempuan it merupakan ramuan yang mengindahkan kehidupan.

baru3

Wanita,Bila berkahwin / walaupun belum ada anak, tanggungjawab menjadi lebih besar dan bertambah. Balik kerja yang serius penat kena fikir pulak nak masak apa……  Nasib dapat suami jenis tak memaksa isteri masak, sangat memahami, tak de la jenis “Eh saya tak lalu makanan kedai, aawak masak jugak!”.

Sebenarnya ada lelaki jenis NI…, saya pernah dengar rintihan kawan2…., suami NYA setiap kali makan mesti nak ada sekian…. sekian jenis lauk, kalau tiada…. tak lalu makan. Pukul sekian2…… wajib ada hidangan sekian2……, main order jer.Sebagai isteri tak boleh bersunggut. jadi dosa…Fikirkan apa yang kita buat  itu adalah tanggungjawab kerana Allah.

 Seringkali kita mendengar bahawa kita membina hidup ini bukan dengan apa yang kita dapat, tetapi dengan apa yang kita beri. Maka perlu kita renungkan apakah yang telah kita berikan dalam kehidupan berumahtangga yang kita lalui. Apakah kita hanya sering menerima atau cukupkah apa yang kita beri selama ini ??. Ini kerana yang memberi itu sentiasa lebih mulia dari yang menerima.Yang suka menerima tanpa memberi sentiasa darjatnya dibawah. Dalam rumahtangga, kedua-dua suami dan isteri perlu berlumba-lumba untuk kreatif dalam memberi, dalam usaha menjadikan rumahtangga mereka aman dan harmoni.

 Suami yang soleh bukan sekadar memberikan makan, minum, pakaian, kemudahan tempat tinggal, memberikan perlindungan sahaja.. Ini semua adalah kewajipan yang asas .Suami perlu melayani  isteri dengan baik dan mendidik anak dengan kasih sayang dengan santun, memberi pendidikan agama yang baik kepada isteri dan anak-anak  supaya mereka sentiasa terdorong membuat perkara yang diredhai Allah SWT.

imagesi

Berkerjaya atau Surirumah?

Jangan pernah pandang rendah kepada isteri yang berkerja ……kerana desakan hidup mereka perlu berkerja, tak cukup mengharap suami seorang. Banyak expenses kena dibayar. Hati mereka sangat meronta2 nak duduk rumah jaga anak sendiri. Ramai jer kawan2 yang buat luahan macam tu. Tapi sedih la bila ada yang menuduh isteri/ibu berkerjaya ni pentingkan duit/kerja berbanding anak. Anak hantar kat orang jaga, tak bertanggung jawab.

Tak boleh tuduh macam tu. Ada jugak isteri berkerja semata-mata sebab dia bosan kat rumah sorang2 anak dah besar panjang, walhal suami income besar kot! So tak boleh kita nak judge orang sesuka hati. SETIAP ORANG BERBEZA SITUASI, KEHENDAK DAN KEPERLUAN.Namun kehendak jiwa biarlah Surirumah sepenuh masa dirumah dan jugak sepenuh masa berkerja dari rumah. Seronok dan bahagia menjaga anak sendiri dalam masa yang sama berkerja sendiri dari rumah.

 

baru1

 

Just nak share..income suri rumah.

Berbiz santai2 dgn income setiap bulan 5figure..terbaru Dec 2014.

Kerja hakiki Wanita, masak, kemas rumah, hantar anak pergi sekolah..Masa lapang buat apa? Penuhkan masa lapang dengan On line Biz..Alhamdulillah biz Ini mudah, semua org boleh buat..kecuali orang2 yg beralasan negetive jer yang dok di takuk lama..very happy  income part time …apa2 pun Alhamdulillah sambil mengasuh sambil berniaga..9/10 punca rezeki adalah dari  perniagaan…..jom azam baru 2015..perbaiki ekonomi kita.Telah terbukti… nak bukti apa lagi? semua di hujung jari..

 Tuhan tak pernah call kita dan Tuhan tak pernah SMS,MMS kita, tapi Tuhan gerakkan hati kita melihat peluang. Dan peluang selalunya datang disaat kita tak bersedia..’Secret Technique’ bagaimana mencipta Rm 5 Angka Seminggu…

JOM SAMA2 BUAT… SY BOLEH, anda pun Pasti BOleh!

Siapa cepat orang tu akan dapat dgn segera… …tak payah stress pikir nak cari sales or kejar pangkat ..anda buat anda dapat..

 

Untitled picturer

Setuju dgn statement ini…..peluang tidak dtg selalu atau byk kali..kena pandai cari peluang dan ambil peluang yg ada..

Kadang-kadang angan-angan itu perlu utk merealisasikan impian kita. Biarlah orang gelak biarlah org sinis dengan kita.Buat je ….buat je….buat je. Biarlah kita ni..be positive always. And positive juga dgn org lain walau apa mereka telah buat dgn kita. My friends . Work smart use your brain .Dalam Islam kita disuruh kaya..kaya yang bagaimana??..kaya dunia serta kaya diakhirat..In Shaa Allah

Unti

Yes or No?

Bila lagi nk ubah hidup anda??

Mula kan  SEKARANG …Anda PASTI tersenyuman  setiap hari ,hari2 bahagia…

Alhamdulillah rezeki. INi bukan rezeki terpijak, ini rezeki yang memang di usahakan……

 Selalu kalau malas masak, boleh pergi kedai order je apa nak makan kan?? Tapi kalau makanan dah depan mata malas jugak nak suap masuk mulut tak tau lah nak cakap apa… Kucing pun pandai cari makan sendiri..Nak jadi kucing yg pandai cari makan sendiri atau nak jadi manusia yang malas nak suap nasi ke mulut sendiri??

. Jom buat giler2, impian giler2

 SERIUS berazam nak UBAH HIDUP  UNTUK: –

– Htr org tua pergi mekah

– Bahagiakan FAMILY

– Capai Impian—–***banyakkan sedekah, bantu anak yatim ,bantu pusat Tahfiz……

mungkin ini rezeki anda

h

Seronok tgk kawan2 satu team dah mula satu persatu berjaya ‘UBAH HIDUP’

from zero to hero.. jangan tanya kami keluar modal ke tak..jangan tanya kami usaha ke duk saja2.. jangan tanya ada hasil ke tak.. sebab pegang saja ayat ini ” BARANG SIAPA YANG BERUSAHA, DIA AKAN MENDAPAT HASILNYA..”

Tawaran menarik yang ditawarkan, sukar untuk dilepaskan.

Jangan Tunggu Sampai Esok. Sila daftar secara percuma..

Kami akan bimbing anda sehingga anda berjaya

Bagaimana untuk anda semua berpeluang untuk menjana side INCOME LEBIH 60K dalam sebulan. Semua itu tidak mustahil. Anda harus percaya pada rezeki-Nya!

                >Tunjuk ajar & bimbingan diberikan secara percuma

  • Tips marketing, cara saya menjana income dari rumah, 
  • Anda juga akan dibimbing sehingga berjaya mendapat income.

Benar2 serius untuk berjaya?

Anda berkerjaya dan nak jalankan bisnes secara part time?

Atau anda seorang suri rumah dan nak bantu suami memenuhi keperluan keluarga?

Hubungi saya sekarang!

 Insyaallah saya akan membantu anda, janji anda benar2 serius untuk mengubah nasib diri dan keluarga!

Oh…saya surirumah sepenuh masa ….tiada masa nak keluar….???

 Saya syorkan anda tak payah keluar rumah…sekarang sistem on line  , beli on line,produk company hantar ..cara sosial sanggat canggih…duit transfer bank … berinteraksi melalui whatsAap, facebook..SMS, MMS, kalau ada alasan lagi……???? Allah yang Maha mengetahui apa yang anda fikirkan…

 Untuk keluarga sihat…Isteri /ibu perlu pandai menilai dan memberikan makanan yang terbaik untuk keluarga…kerana makanan menjadi darah daging yang membentuk peribadi.

1- Untuk mengetahui kenapa anak anda degil dan susah  dibentuk  klik di sini .

2- untuk mendapatkan rawatan tanpa drug   klik disini  

3- untuk mengetahui keperluan terbaik untuk keluarga    klik disini

  Moga anda semua berjaya di dunia dan akhirat .Berjaya dalam  mendidik keluarga ke Jannah dan berjaya dalam kerjaya

 Boleh juga hubungi saya di  013-676 9392  atau email shareinfo2020@gmail.com

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: